Berkshire Medical Center Walkways and Finishes

Location: Pittsfield, MA

Berkshire Medical Center Finish Upgrades
Dietz & Company Architects, along with Spec’s Design Group, worked with this 306 bed facility to upgrade numerous public spaces. An organic “leaf motif” design element was implemented throughout the interior finish palette of this project. Phase I of the project featured upgraded public spaces where new interior wall and floor finishes were incorporated in the main lobby, waiting areas and public corridors. Phase II included the replacement of ceiling, wall and floor finishes in a majority of elevator cabs in the hospital. The renovated cabs feature embossed metal laminate wall panels and warm cherry and maple wood tones. A series of geometric grid patterns using a mission style vocabulary completes the design.

Berkshire Medical Center Pedestrian Walkways
Berkshire Medical Center needed to improve the energy efficiency for their three existing pedestrian walkways. We replaced the existing framing and glazing with new, dual-glazed, low-E, thermally broken curtain walls and a translucent, insulated, Kalwall angled-roof system. New and efficient high-velocity heating/cooling systems, sprinklers, fire alarm systems, lighting, and interior finish upgrades rounded out the project. The end result complements the hospital’s recently completed expansion and helps solidify its image as the premiere healthcare facility in the region.

Simple Share Buttons